Nincs engedélyezve a javascript.
A kakas éve
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 243.-
Eredeti ár:
2 990.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az önéletrajzi ihletésű könyv egy érzelmi válságba került, negyven év körüli nő egy évének történetét eleveníti fel. A mű az örökbefogadásokkal kialakított család összetartozásának és összetartásának fájdalmas kérdéseit veti fel. Vajon lehet-e igazi családot teremteni ott, ahol különbözőek a genetikai, illetve származási gyökerek?
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről
A bevallottan önéletrajzi ihletésű regény egy ötven körüli nő egy évének történetét eleveníti fel. Egy érzelmi-alkotói válságba került nőét, aki úgy érzi, élete menthetetlenül kicsúszott a kezéből. A család rendes körülmények között mentsvár lehetne. De itt nincsenek rendes körülmények, és ez nem egy rendes család. Merthogy vegyes: "fehér" szülőkből és saját gyermekből, valamint két örökbefogadott roma fiúból áll. A Prága közeli üdülőtelep magányában élő felnőttek és kamaszok nap mint nap megküzdenek egymással: gyökeresen eltérő életstílusukkal, erkölcsi rendjükkel, habitusukkal. A szülők elkeseredett harcot vívnak a kiskorukban örökbe fogadott, nagy türelemmel és szeretettel nevelt gyerekek megtartásáért, akik azonban egyre jobban elidegenednek tőlük, és egyre lejebb csúsznak a lejtőn.



Tereza Boučková tabukat döngető könyve egyszerre kavart hatalmas botrányt és aratott hatalmas sikert Csehországban. A mű olyan kérdések által veti fel egy részben örökbefogadásokkal kialakított család összetartásának, összetartozásának fájdalmas kérdéseit, amelyek a magyar olvasó számára is igen érthetők és közeliek. Vajon lehet-e "igazi" családot teremteni ott, ahol különbözőek a genetikai, származási gyökerek?


Adatok
Raktári kód:
715366
ISBN:
9632662145
EAN:
9789632662145
Eredeti megnevezés:
Rok kohouta
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
504
Méret [mm]:
119 x 196 x 36
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
440
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Tereza Boučková
Tereza Boučková
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top